Кои са най-важните билки за детоксикация?

Кои са най-важните билки за детоксикация?

Published: 15.03.2016

Views: 3

При идеални условия на живот организмът е в състояние да се пречиства сам. Въпреки това, предвид съвременния начин на живот и цялостните условия като замърсяване на въздуха, наличие на пестициди в храната или замърсяване на питейната вода, черният дроб е претоварен с токсини и в резултат на това не може да изпълнява ефективно функцията си.

Когато в организма ни се натрупат прекалено много токсини, тялото ни сигнализира за това с появата на кожни проблеми, задържане на течности, липсата на тонус. Ето защо за здраве в дългосрочен план е необходимо да се подпомагат естествените процеси на детоксикация на организма.

Съгласни сме, че трябва да се наслаждаваме на живота. Но в годината има 365 дни и да посветим 14 от тях за пречистване на организма не е трудна задача. Още повече, че нуждата на тялото от детоксикация датира от векове, дълго преди въздухът и водата да се замърсят и храната да се напълни с пестициди.

Как можем да подпомогнем естественото пречистване на организма?

Когато говорим за отстраняване на натрупаните токсини, неизменно в главата ни изниква плашещата картина на гладуване и лишения. Истината е, че здравословната диета е винаги добра идея, но и тук природата е намерила начин да подпомогне естествените процеси в организма, без това да пречи на нормалното ни ежедневие. Представяме ви най-разпространените и ефективни растения, когато говорим за детоксикация. Те въздействат на различни органи, които участват в процеса на отстраняването на токсини: черен дроб, бъбреци, пикочни пътища, стомашно-чревен тракт (стомах,тънко черво, дебело черво):

Юка - това растение се среща в Южна и Северна Америка, и неслучайно индианците са го наричали дървото на живота. Сапонините, които се съдържат в юката, спомагат за разграждането на токсините и по този начин допринасят за тяхното премахване от тялото.

Хлорелаедноклетъчно водорасло, което живее на нашата планета от над 2 милиона години. Хлорелата е най-богатата на хлорофил храна. Тя допринася за премахването на тежките метали от тялото, подпомага метаболизма и има силен антиоксидантен ефект.


ceren-baz.pngБял трън - растение, което през вековете е използвано за подпомагане функцията на черния дроб. Екстрактът подпомага детоксикацията и защитава клетките от свободните радикали.


gluхarce.png Глухарче- тази билка е мощен диуретик, който подпомага детоксикацията. Оказва благотворно действие върху храносмилателната система и уринарния тракт.



 

pirej.pngПирей– това растение е разпространено в повечето страни в Европа, Австралия, Северна и Южна Америка. То има силен диуретичен ефект и подпомага детоксикацията, допринася за нормалната функция на бъбреците и пикочния мехур.




kopriva.pngКоприва
- добре позната и широко използвана и като храна, и като лечебно растение. Тя е една от първите живи храни през пролетта и традиционно се използва заради диуретичното си действие. Екстрактът допринася и за нормалната функция на бъбреците.



bjala-breza-(1).pngБяла бреза – това растение има силни диуретични свойства, които подпомагат изчистването на токсините и излишните течности от тялото. Освен това, бялата бреза оказва благотворен ефект върху храносмилателната система и уринарния тракт.



lajka.jpgЛайка- популярна билка, традиционно използвана заради благотворния си ефект върху храносмилателната система. Богата е на силни антиоксиданти, които предпазват кожата и клетките от оксидативен стрес.
 

ecemik.pngЕчемик– суперхрана с общ тонизиращ ефект върху целия организъм. Поради богатия си състав на витамини и минерали, допринася за нормална циркулация на кръвта, зарежда организма ни с множество полезни вещества.

 

ДетоксЕликсир на Walmark е иновация сред продуктите за детоксикация. ДетоксЕликсир е лесна, ефикасна и цялостна детокс програма - само 3 таблетки дневно в продължение на 14 дни! Продуктът е мощна комбинация от 9 билкови екстракта за подпомагане на естествения процес на пречистване на организма + пребиотици за бързо и цялостно премахване на токсините. Детоксикацията е лесна и има максимален ефект, който ще почувствате и видите само след 14 дни! Почувствайте се здрави и красиви с ДетоксЕликсир!