Тежест и умора в краката? Природни средства връщат лекотата в походката!

Тежест и умора в краката? Природни средства връщат лекотата в походката!

Published: 27.05.2015

Views: 9

Дойде така дългоочакваното лято! Навън става все по-топло, а дрехите, които носим стават все по-малко. За съжаление това е и сезонът, по време на който много хора чувстват дискомфорт, поради появата на отоци, чувство на тежест и умора в краката.

Най-често срещаните причини за появата на отоци в долните крайници са задържането на вода, обездвижване и хроничната венозна недостатъчност. Високите температури оказват допълнително влияние върху състоянието на краката.

Според медицинската статистика над 40 % от населението страда от проблеми с вените. Най-често срещаните симптоми са оток, болка, тежест и умора в краката, разширени капилярни вени, зачервяване, сухота, сърбеж по кожата. Освен че тези симптоми причиняват огромно неудобство и дискомфорт, те могат да се задълбочат, ако не бъдат третирани. Ето защо е важно да се вземат навременни мерки за поддържане на здравословното състояние на венозната система.

Тук на помощ идва Вариксинал – натурален, клинично доказан продукт.

Вариксинал съдържа четири природни „лечители“:

  • Екстракт от конски кестен – извлечения от плодовете есцин притежава противовъзпалително действие и подобрява здравината на венозните стени. Така намалява задържането на кръв и последващия оток в глезените и долната част на краката на страдащите от хронична венозна недостатъчност.

  • Див чемшир - широко използвано средство в народната медицина. Действа срещу задържането на вода, подобрява венозната микроциркулация, еластичността на венозните стени и намалява възпалението на съдовите стени.

  • Черна боровинка – плодовете й съдържат специфични танини и са известни със силното си антиоксидантно действие. Те обезвреждат токсичните продукти от обмяната на веществата.

  • Готу кола - растение, разпространено в Южна Африка, Китай и Индия. В традиционната индийска медицина приемът на 2-3 листенца готу кола на ден е препоръчван като метод за забавяне стареенето на кожата. Екстрактът допринася за възстановяването на еластина и колагена, стимулира кръвообращението и обмяната на веществата, укрепва стените на съдовете.

     

Интересен факт: Готу колата е била използванa като билка в Аюрведа медицината, традиционната Африканска и Китайска медицини. Първоначално е била наричана “тигрова трева”, поради факта, че тигрите са ходили на местата където е разпространено растението, за да лекуват раните си с него. Действието на екстракта се изразява в подпомагане на механизма на регенерация на клетките и стимулира изграждането на нови, здрави клетки.