Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Заредете се с тройния комплекс от Омега-3, коензим Q10 и селен за здраво сърце и добър тонус

Published: 21.12.2012

Views: 0

Все повече хора разбират значението на полезните мастни киселини и приемат продукти с Омега-3, но това не е достатъчно за регулиране на метаболизма и отстраняване на последиците от стреса.

За първи път у нас Омега-3 се комбинират в един синергичен комплекс с други две много ценни за човешкия организъм вещества – коензим Q10 и селен. Трите съставки заедно осигуряват пълна защита за сърдечносъдовата система, действат в мощен синергизъм, като по този начин получаваме най-мощната омега формула.

Познат като съставката с магически ефект, коензим Q10 се счита за мощен антиоксидант. Той действа благотворно на кожата, като  неутрализира свободните радикали в нея, предпазва клетките от стареене и увреждане, подобрява и енергийния им баланс. По този начин стимулира естествените функции на кожата и повишава собствените й възможности за самообновяване.

Селенът стимулира работата на имунната система, предпазва от вируси и от увреждащото действие на свободните радикали, а също така подобрява мозъчната активност, ускорява метаболизма и има anti-ageing ефект. Селенът като силен антиоксидант противодейства на окислителния риск, поддържа еластичността на кръвоносните съдове, а освен това активира и ускорява метаболизма.

Омега-3 хранят сърдечните клетки, разреждат кръвта и заедно със селена оказват силен противовъзпалителен ефект, като регулират мастната обмяна и редуцират натрупването на холестеролни плаки. От изключително значение е Омега-3 да са от рибено масло, защото в този случай ценните мастни киселини се получават наготово от организма, докато при Омега-3 от растителен произход, като лененото масло например, се изисква дълъг процес на преработка и ефективността в много от случаите е минимална.

Комбинацията от Омега-3, коензим Q10 и селен доставя на цялата кръвоносна мрежа, сърдечния мускул, скелетната мускулатура, мозъка и кръвта необходимата клетъчна храна, за да функционират хармонично.

За кого е подходящ комплексът? За всички, които имат сърдечносъдов проблем, високо кръвно налягане или висок холестерол. Специално внимание заслужават и хората, приемащи статини, тъй като тези препарати блокират не само синтеза на холестерол в черния дроб, но и производството на коензим Q10. Тази комбинация ще е добър помощник и на тези, които всекидневно са подложени на стрес и голямо психическо натоварване, но искат да се  радват на оптимален  жизнен тонус и енергия.